20-as évek.

Bőrünk életkora gyakran nem egyenlő valódi életkorunkkal. Vannak olyanok, akiknek a bőre még idősebb korban is tini állapotban van, míg olyan huszonévesek is léteznek, akik korai bőröregedéssel küzdenek. Az arcápolást nem lehet elég korán kezdeni, főleg, ha azt szeretnénk, hogy bőrünk később is üde és hamvas legyen. Bár a ’20-as éveinkben még nincsen okunk ráncok miatt aggódni, ez az időszak, amikor kialakult bőrápolási szokásaink megalapozzák, hogy mikor tűnnek fel az öregedés első jelei. Ebben az időszakban még nem szükséges drasztikus lépéseken, vagy speciális összetételű készítményeken gondolkoznunk, próbáljunk minél természetesebb összetevőket tartalmazó készítményeket választani..

30-as évek.

Minden életkornak megvannak a maga jellemzői, és minden életkorban megvan az embernek a maga sajátos szükségletei, igényei, elvárásai. Az élet egyes szakaszaiban más és más tápanyagokra, másfajta védelemre, másfajta ápolásra van szüksége a bőrnek is.

30 felett komolyan kell venni az arcápolást, a későbbiekben sokat jelenthet. Ilyenkor már nem lehet elbliccelni a napi arcápolási rutint, sőt, ekkor már komolyabb programra van szüksége a bőrnek. 30 éves kor felett a bőr egyik tartó eleme, a kollagén egyre kisebb mennyiségben van jelen, ugyanis a szervezet nem termeli újra. Ez a fehérje felelős a kötőszövet rugalmasságáért. Emellett lassul a bőr anyagcseréje és zsírtartalma is csökken. Mindennek következtében megjelennek az első komolyabb ráncok, illetve a finomabbak elmélyülnek. Megfelelő arcápolással azonban konzerválható ez az állapot, sőt, javítani is lehet rajta. Ennek a korosztálynak leginkább a fáradt bőrre való kezeléseket és készítményeket érdemes használni, melyek helyreállítják a bőr egyensúlyát. .

40-es évek.

A ’40-es nők tapasztalataiknak köszönhetően már tudják, hogy mit akarnak. Már nem elég a megelőzés és a bőrfelszínt érintő bőrápolás, hanem sokkal mélyrehatóbb megoldásokat kell választani. Elsősorban fiatalság megőrző bőrápolást ajánlanék. Ezekben a kezelésekben antioxidáns, szabadgyököket megkötő, és a kollagén szálak rugalmasságát támogató hatóanyagok vannak túlsúlyban. A hidratálás mellett a feszesítés kap nagyobb szerepet. Jellemző a táskás, ödémás, karikás szem. A szemkörnyéki speciális bőrfelület ápolása különleges odafigyelést igényel. A kezeléseket követően egyből javul a bőr állapota. A rendszeresen ismételt kezelés kúráknak preventív hatása van, havonta szükséges egy-egy fenntartó kezelés, mellyel jelentősen késleltetjük a bőröregedését.

.

50-es évek.

Ebben az életkorban a ráncok már mélyebbek, a bőr veszít feszességéből. Itt már célzott kezeléseket kell alkalmazni. Rendkívül magas koncentrációban kell a hatóanyagokat bejuttatni a bőrbe. A hormonszint fokozatos csökkenése miatt a bőr sokat veszít vastagságából. Az erek összehúzódnak, a vérkeringés tovább gyengül. Megjelennek az első pigment foltok a száj és a szemkörnyékén. A csontszövet fogyatkozásától az arc beesettebb lesz. A bőr már nagyon lassan regenerálódik. Egyre fontosabb a rendszeres masszázs, amely gyorsítja a keringést. Az egyetlen lehetőség, ha megadjuk a bőrnek mindazt, amire fiatalos állapotának megőrzéséhez szüksége van. Az öregedés gátló vagy bőrfiatalító kozmetikumok hatóanyagaik révén hidratálják, táplálják, védik, működésének fokozására ösztönzik az idősödő bőrt és egyszerre több szinten veszik fel a harcot az idő látható jeleivel szemben. Az érett bőrre specializálódott kozmetikumok hatóanyagokban gazdag, kiváló textúrájú és különlegesen kellemes illatú kezeléseket kínálnak. Ezeket a kezeléseket választva egymásra találhat a hatékonyság, a bőrápolás öröme és a természetesség. .

.