Ahogy a korral haladunk előre, úgy egyre több fajtájú és márkájú gyanta jelenik meg a piacon. A kozmetikában a növényi eredetű gyantákat használjuk.

A napjainkban gyártott, modern patronos gyantát a bőrre felvisszük egy csíkban, a lehúzó csíkkal rásimítjuk és egy határozott mozdulattal lerántjuk. Kíméletesen, de határozottan kell diktálni a tempót. A folyamatot addig kell ismételni, míg a bőr teljesen szőrmentes nem lesz.

Arc, hónalj és intim területeken kizárólag spatulás gyantával szőrtelenítek. Ez egy speciális intim területre kifejlesztett elasztikus filmgyanta. Sokkal kíméletesebb, még a nagyon vastag szőrszálakat is gyengéden ragadja magával.

A gyanta maradványok speciális olajokkal, krémekkel könnyen eltávolítható. Mivel a bőr felső hámrétege sérül, ezért minden esetben bekenjük valamilyen nyugtató hatású olajjal vagy krémmel. Utána lehetőleg (24 órán át) ne napozzunk, szoláriumozzunk vagy szaunázzunk.

A gyantázás egy elkülönített kezelőben történik. A higiénia kedvéért egy steril, egyszer használatos papír bugyit lehet felvenni, de természetesen meztelenül is lehet lenni. A kezelés egy gyantaágyon egyszer használatos gyanta lepedőn történik, intim környezetben.

A gyantát mindig tiszta, száraz bőrre kenjük fel, ne használjunk előtte semmit (pl.: testápoló).

A gyantázás nem a legkellemesebb érzés, de a tökéletes megjelenés érdekében érdemes egy kis fájdalmat vállalni. Hátrányai közé tartozik, hogy meg kell várni míg újra megnő a szőrszál ( 5-6 mm/ kb.: 4 hét).

A gyantázás eredményeként a szőrszálak a szőrhagymákkal együtt tűnnek el.

A bőr puha és kellemes tapintású lesz. A sima bőr tökéletes, selymes, de mindenekelőtt higiénikus!

.